TAO damaškový nůž Japan 7"
Kód: 78Detailní popis produktu
TAO damaškový nůž Japan 7"
ČÍNSKÝ SEKÁČEK TAO představuje čínskou verzi hlavního kuchyňského nože. Jeho tenká, ostrá čepel byla původně navržena pro krájení zeleniny, ale lze ji použít pro jakékoli vaření. TAO se v japonštině nazývá Chuka Bocho. TAO je jedinečný a univerzální tvar nože. Pro mnoho klasickým čínských kuchařů jsou tyto mohutné čepele jejich šéfkuchařským nožem, který provádí téměř každý kuchyňský úkon. Horní část čepele lze použít k drcení zázvoru nebo česneku, zatímco čepel řeže, seká s mimořádnou přesností. Extra vysoký profil čepele umožňuje vynikající a snadný přenos nakrájených surovin do hrnce nebo pánve.
Nůž TAO není vhodný k sekání kostí.
Použití
-
Krájení a porcování masa
-
Krájení zeleniny a ovoce
-
Drcení bylinek
-
Jako lopatku při přesunu potravin na pánev
Stabilizované dřevo
Stabilizací dřevo prakticky zvěčníme. Bez ohledu na to, v jakém je stavu před procesem (suché, zchřadlé či napadené houbami). Za střídání velmi vysokého tlaku a podtlaku dochází k proniknutí speciální pryskyřice do celého objemu špalíku. Následnou polymerací dojde k stabilizování dřeva. Stabilizační pryskyřice se navíc může barvit speciálními pigmenty. Zpracované dřevo tak můžete ozvláštnit netradičním zbarvením. Stabilizované dřevo, má velmi výborné vlastnosti. Nepřijímá vodu, je velmi stálé za nízkých i vysokých teplot, výborná a snadná opracovatelnost, velmi snadné leštění do vysokého lesku. Dřevo nepraská a odolává různým kyselinám a rozpouštědlům. Dřevo si i po delším používání ponechá svou krásnou kresbu.
Pro naše nože jsou vybírány nerosty, které mají užasnou kresbu letokruhů a společně s pigmentem tak krásně vyniknou. Střenka je doplněna o mosazné kroužky a vznikne tak praktická a luxusní střenka nože.
ČEPEL
10Cr15CoMov má průměrnou tvrdost 59 až 62 HRc. Od kuchyňského nože vyrobeného z 10Cr15CoMoV můžete očekávat vynikající vlastnosti. Očekávat něco jiného by nebylo dobré, protože 10Cr15CoMoV je jako ekvivalent VG-10 za mnohem dostupnější cenu. Nože z oceli 10Cr15CoMoV budou efektivně řezat po dlouhou dobu. Ostření nožů z 10CR15CoMoV je třeba cca dvakrát ročně, záleží ale na četnosti použití. Nožová ocel 10Cr15CoMoV neuvěřitelně dobře odolává korozi. Jeho schopnost odrazit rezivění je jedním z hlavních důvodů jeho popularity. Tato ocel má ve svém složení více než dostatek chromu, aby byla klasifikována jako nerezová ocel. Nerezaví ani neoxiduje, jak by potenciálně mohla uhlíková ocel. Má také dostatek manganu ke snížení jeho křehkosti. Po temperování se ocel 10Cr15CoMoV stává houževnatější. Temperování je proces tepelného zpracování, který zmírňuje vnitřní pnutí a minimalizuje nadměrnou křehkost. Je dostatečně tvrdý a stejně odolný vůči nárazům. Všechny čepele jsou ručně broušeny.
Dárkové balení
Každý nůž je v samostatném dárkovém balení.
Jak se starat o naše nože
- Nikdy nůž nedávejte do myčky!!!
- Nesekejte tvrdé předměty (kosti, zmrzlé potraviny atd.)
- Pozor před nárazy (napři.: pád na dlažbu).
- Není vhodný na otevíraní konzerv, piva a jiného páčení.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.