Šéfkuchařský damaškový nůž G10 8"
Kód: 52Detailní popis produktu
Šéfkuchařský damaškový nůž G10 8"
Šefkuchařský nůž je jeden z nejzákladnějších nástrojů v kuchyni. Můžete ho použít k mnoha různým účelům. Ideální použití je na krájení masa. Díky ostré, dlouhé čepeli snadno proniká nejen do masa.
Použití
- Porcování masa
- Krájení zeleniny
- Krájení ovoce
- Loupání ovoce a zeleniny
- Sekání bylinek
Střenka G10
G10 je kompozitní materiál vyrobený z laminovaných vrstev skleněného vlákna a epoxidové pryskyřice. Tento materiál je často používán jako materiál pro rukojeti nožů a jiných nástrojů díky své vysoké pevnosti a odolnosti vůči vlhkosti a chemikáliím.
G10 má velmi dobrou mechanickou pevnost a tvrdost, což z něj dělá ideální materiál pro nožové střenky. Jeho odolnost proti vlhkosti a korozivním látkám znamená, že je velmi snadné ho udržovat v čistotě a v dobrém stavu.
Celkově lze říci, že G10 je vynikající materiál pro nožové střenky, který poskytuje vysokou pevnost, tvrdost a odolnost vůči vlhkosti a korozivním látkám
ČEPEL
10Cr15CoMov má průměrnou tvrdost 59 až 62 HRc. Od kuchyňského nože vyrobeného z 10Cr15CoMoV můžete očekávat vynikající vlastnosti. Očekávat něco jiného by nebylo dobré, protože 10Cr15CoMoV je jako ekvivalent VG-10 za mnohem dostupnější cenu. Nože z oceli 10Cr15CoMoV budou efektivně řezat po dlouhou dobu. Ostření nožů z 10CR15CoMoV je třeba cca dvakrát ročně, záleží ale na četnosti použití. Nožová ocel 10Cr15CoMoV neuvěřitelně dobře odolává korozi. Jeho schopnost odrazit rezivění je jedním z hlavních důvodů jeho popularity. Tato ocel má ve svém složení více než dostatek chromu, aby byla klasifikována jako nerezová ocel. Nerezaví ani neoxiduje, jak by potenciálně mohla uhlíková ocel. Má také dostatek manganu ke snížení jeho křehkosti. Po temperování se ocel 10Cr15CoMoV stává houževnatější. Temperování je proces tepelného zpracování, který zmírňuje vnitřní pnutí a minimalizuje nadměrnou křehkost. Je dostatečně tvrdý a stejně odolný vůči nárazům. Všechny čepele jsou ručně broušeny.
Dárkové balení
Každý nůž je v samostatném dárkovém balení.
Jak se starat o naše nože
- Nikdy nůž nedávejte do myčky!!!
- Nesekejte tvrdé předměty (kosti, zmrzlé potraviny atd.)
- Pozor před nárazy (napři.: pád na dlažbu).
- Není vhodný na otevíraní konzerv, piva a jiného páčení.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.