Santoku nůž White & silvery 7"

Kód: 61
1 290 Kč
Skladem

Santoku nůž GOLD 7" s čepelí z damaškové oceli s ručním opracováním to je univerzální nástroj pro vaši kuchyni.

Detailní informace

Doprava zdarma
Doprava zdarma
K objednávce nad 900 Kč

Detailní popis produktu

Santoku nůž White & silvery 7"

3

Santoku je víceúčelový japonský nůž, doslova znamená „nůž tří ctností“ Jeho celé jméno je Santoku Bocho. Santoku poskytuje lineárnější ostří a má omezený "houpací" zdvih (ve srovnání s německým/západním kuchařským nožem). Santoku lze použít houpavým pohybem.Těžiště santoku je výrazně posunuto dopředu, takže je mnohem snazší s ním pracovat, ale vyžaduje použití speciálních technik. Santoku není vhodný na porcování potravin, zato však poskytuje neuvěřitelné možnosti při krájení a dodává absolutní kontrolu nad tímto procesem. 

 

Použití

  • Krájení ovoce a zelenina na tenké nudličky do woku

  • Drcení bylinek

  • Krájení masaSnímek2

Pakkawood

Co je tedy pakkawood? Pakkawood označuje vysoce kvalitní dřevo, které bylo leštěno a namořeno, poté napuštěno pryskyřicí, díky čemuž je vodotěsné, odolné proti opotřebení, trvanlivější a živější. 

Pakkawood je díky své odolné povaze úžasný materiál pro různé produkty a řemeslníci jsi pakku znovu a znovu vybírají pro své vysoce kvalitní nože. Proč? Rukojeť pakka je to nejlepší z obou světů. Je to 100% přírodní, soustružené, leštěné a mořené dřevo. Má trvanlivost a voděodolnost, kterou kuchaři potřebují. Díky tomu se perfektně hodí k noži, který je krásný i funkční.

Možná se divíte, proč je pakkawood lepší alternativou k obyčejné dřevěné rukojeti. Nejde jen o výdrž nebo vzhled. Je to také o pocitu. Pravá kresba dřeva a tvarování rukojeti pakka umožňuje maximální kontrolu v kuchyni. Bezpečně drží čepel. Obyčejná dřevěná rukojeť je náchylná k uvolnění. Kromě toho jsou běžné dřevěné rukojeti porézní, což znamená, že mohou hostit všechny druhy bakterií, které se při mytí ani nedostanou ven.

2Rukojet

ČEPEL

10Cr15CoMov má průměrnou tvrdost 59 až 62 HRc. Od kuchyňského nože vyrobeného z 10Cr15CoMoV můžete očekávat vynikající vlastnosti. Očekávat něco jiného by nebylo dobré, protože 10Cr15CoMoV je jako ekvivalent VG-10 za mnohem dostupnější cenu. Nože z oceli 10Cr15CoMoV budou efektivně řezat po dlouhou dobu. Ostření nožů z 10CR15CoMoV je třeba cca dvakrát ročně, záleží ale na četnosti použití. Nožová ocel 10Cr15CoMoV neuvěřitelně dobře odolává korozi. Jeho schopnost odrazit rezivění je jedním z hlavních důvodů jeho popularity. Tato ocel má ve svém složení více než dostatek chromu, aby byla klasifikována jako nerezová ocel. Nerezaví ani neoxiduje, jak by potenciálně mohla uhlíková ocel. Má také dostatek manganu ke snížení jeho křehkosti. Po temperování se ocel 10Cr15CoMoV stává houževnatější. Temperování je proces tepelného zpracování, který zmírňuje vnitřní pnutí a minimalizuje nadměrnou křehkost. Je dostatečně tvrdý a stejně odolný vůči nárazům. Všechny čepele jsou ručně broušeny.

CEPEL text

Dárkové balení

Každý nůž je v samostatném dárkovém balení.

 baleni

 

Jak se starat o naše nože

  • Nikdy nůž nedávejte do myčky!!!
  • Nesekejte tvrdé předměty (kosti, zmrzlé potraviny atd.)
  • Pozor před nárazy (napři.: pád na dlažbu).
  • Není vhodný na otevíraní konzerv, piva a jiného páčení.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: