Santoku nůž G10 7"

Kód: 54
1 290 Kč
Vyprodáno

Santoku nůž G10 7" s čepelí z damaškové oceli s ručním opracováním a střenkou z kompozitního materiálu G10 to je univerzální nástroj pro vaši kuchyni.

Detailní informace

Doprava zdarma
Doprava zdarma
K objednávce nad 900 Kč

Detailní popis produktu

Santoku nůž G10 7"

8

Santoku je víceúčelový japonský nůž, doslova znamená „nůž tří ctností“ Jeho celé jméno je Santoku Bocho. Santoku poskytuje lineárnější ostří a má omezený "houpací" zdvih (ve srovnání s německým/západním kuchařským nožem). Santoku lze použít houpavým pohybem.Těžiště santoku je výrazně posunuto dopředu, takže je mnohem snazší s ním pracovat, ale vyžaduje použití speciálních technik. Santoku není vhodný na porcování potravin, zato však poskytuje neuvěřitelné možnosti při krájení a dodává absolutní kontrolu nad tímto procesem. 

 

Použití

  • Krájení ovoce a zelenina na tenké nudličky do woku
  • Drcení bylinek
  • Krájení masa

Snímek2

Střenka G10

G10 je kompozitní materiál vyrobený z laminovaných vrstev skleněného vlákna a epoxidové pryskyřice. Tento materiál je často používán jako materiál pro rukojeti nožů a jiných nástrojů díky své vysoké pevnosti a odolnosti vůči vlhkosti a chemikáliím.

G10 má velmi dobrou mechanickou pevnost a tvrdost, což z něj dělá ideální materiál pro nožové střenky. Jeho odolnost proti vlhkosti a korozivním látkám znamená, že je velmi snadné ho udržovat v čistotě a v dobrém stavu.

Celkově lze říci, že G10 je vynikající materiál pro nožové střenky, který poskytuje vysokou pevnost, tvrdost a odolnost vůči vlhkosti a korozivním látkám

Rukojet

ČEPEL

10Cr15CoMov má průměrnou tvrdost 59 až 62 HRc. Od kuchyňského nože vyrobeného z 10Cr15CoMoV můžete očekávat vynikající vlastnosti. Očekávat něco jiného by nebylo dobré, protože 10Cr15CoMoV je jako ekvivalent VG-10 za mnohem dostupnější cenu. Nože z oceli 10Cr15CoMoV budou efektivně řezat po dlouhou dobu. Ostření nožů z 10CR15CoMoV je třeba cca dvakrát ročně, záleží ale na četnosti použití. Nožová ocel 10Cr15CoMoV neuvěřitelně dobře odolává korozi. Jeho schopnost odrazit rezivění je jedním z hlavních důvodů jeho popularity. Tato ocel má ve svém složení více než dostatek chromu, aby byla klasifikována jako nerezová ocel. Nerezaví ani neoxiduje, jak by potenciálně mohla uhlíková ocel. Má také dostatek manganu ke snížení jeho křehkosti. Po temperování se ocel 10Cr15CoMoV stává houževnatější. Temperování je proces tepelného zpracování, který zmírňuje vnitřní pnutí a minimalizuje nadměrnou křehkost. Je dostatečně tvrdý a stejně odolný vůči nárazům. Všechny čepele jsou ručně broušeny.

CEPEL text

Dárkové balení

Každý nůž je v samostatném dárkovém balení.

 baleni

 

Jak se starat o naše nože

  • Nikdy nůž nedávejte do myčky!!!
  • Nesekejte tvrdé předměty (kosti, zmrzlé potraviny atd.)
  • Pozor před nárazy (napři.: pád na dlažbu).
  • Není vhodný na otevíraní konzerv, piva a jiného páčení.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: