Rosewood vykošťovací damaškový nůž 5"

Kód: 258
780 Kč
Skladem

Rosewood vykošťovací damaškový nůž 5" s ručním opracováním to je nástroj před kterým se maso neudrží na kosti.

Detailní informace

Doprava zdarma
Doprava zdarma
K objednávce nad 900 Kč

Detailní popis produktu

Rosewood vykošťovací damaškový nůž 5"

 

Yu ROSEWOOD vykostovaci 01

Vykosťovací nůž je speciální druh nože, který se používá k odstranění masa z kostí ryb a drůbeže. Nůž je vyroben z damaškové nerezové oceli a má dlouhou a úzkou čepel. Je velmi ostrý a vykosťování s tím to nožem je radost.

Použití vykosťovacího nože vyžaduje určitou zručnost a pečlivost, protože je důležité odstranit kosti bez poškození okolní tkáně. Nůž se obvykle drží v pravé ruce a jeho čepel se mírně nakloní směrem k odstraňované kosti. Poté se pomalu a opatrně řízne kolem kosti a postupně se odřezává.

Vykosťovací nůž se používá nejen pro odstraňování kostí, ale také pro flirtování masa nebo ryb, tj. odstraňování kůže, tuků a žilek. Je to velmi užitečný nástroj pro kuchaře, kteří často pracují s masem a rybami.

Použití

  • Vykosťování masa

 

  • Filetováni ryb  

Yu ROSEWOOD víceučelový 04

 

Palisandr

Stejně jako dub je palisandr cenově výhodný materiál na střenky nože. Odstín se liší od zlatohnědé po tmavě červenou, takže po vyleštění vypadá velice luxusně. Palisandr je velice odolný a díky tomu je vhodný pro nejnáročnější použití. Mnoho nožířů dává přednost indickému palisandru kvůli jeho bohatému zbarvení a odolnosti.

 

ČEPEL

10Cr15CoMov má průměrnou tvrdost 59 až 62 HRc. Od kuchyňského nože vyrobeného z 10Cr15CoMoV můžete očekávat vynikající vlastnosti. Očekávat něco jiného by nebylo dobré, protože 10Cr15CoMoV je jako ekvivalent VG-10 za mnohem dostupnější cenu. Nože z oceli 10Cr15CoMoV budou efektivně řezat po dlouhou dobu. Ostření nožů z 10CR15CoMoV je třeba cca dvakrát ročně, záleží ale na četnosti použití. Nožová ocel 10Cr15CoMoV neuvěřitelně dobře odolává korozi. Jeho schopnost odrazit rezivění je jedním z hlavních důvodů jeho popularity. Tato ocel má ve svém složení více než dostatek chromu, aby byla klasifikována jako nerezová ocel. Nerezaví ani neoxiduje, jak by potenciálně mohla uhlíková ocel. Má také dostatek manganu ke snížení jeho křehkosti. Po temperování se ocel 10Cr15CoMoV stává houževnatější. Temperování je proces tepelného zpracování, který zmírňuje vnitřní pnutí a minimalizuje nadměrnou křehkost. Je dostatečně tvrdý a stejně odolný vůči nárazům. Všechny čepele jsou ručně broušeny.

 

Dárkové balení

Každý nůž je v samostatném dárkovém balení.

 

 

Jak se starat o naše nože

  • Nikdy nůž nedávejte do myčky!!!
  • Nesekejte tvrdé předměty (kosti, zmrzlé potraviny atd.)
  • Pozor před nárazy (napři.: pád na dlažbu).
  • Není vhodný na otevíraní konzerv, piva a jiného páčení.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: