Nakiri damaškový nůž Japan 7"

Kód: 79
1 390 Kč
Skladem

Nakiri nůž japonského typu z damaškové oceli a ručním opracováním ideální na sekání zeleniny, ovoce a bylinek.

 

Fotografie je pouze ilustrační. Barva rukojeti se liší podle aktuální nabídky.

Detailní informace

Doprava zdarma
Doprava zdarma
K objednávce nad 900 Kč

Detailní popis produktu

Nakiri damaškový nůž Japan 7"

2

 

Nakiri je nůž s tenkým profilem čepele je oblíbený v celém Japonsku. Používají ho hlavně domácí kuchaři k rychlému a efektivnímu sekání, krájení zeleniny, ovoce a stává se oblíbeným nožem mezi vegetariány.

Přestože je Nakiri často mylně považován za malý sekáček, je příliš tenký a lehký na těžké sekání a rozhodně by se neměl používat k řezání kostí nebo velmi tvrdých potravin.

Stejně jako Santoku má Nakiri obecně o něco vyšší čepel než podobně velký nůž Gyuto. To poskytuje o něco větší vůli pro klouby ruky a také poskytuje dobrý povrch čepele pro klouby vaší volné ruky pro vedení čepele při „sekání poklepáním“, „řezání zatlačením“, nebo 'tahové řezání'.

Použití

  • Krájení sekání a drcení zeleniny, ovoce.
  • Sekání bylinek
  • Hrubé „mletí“ masa např.: do hammburgeru či klobás

 

Snímek1

Stabilizované dřevo

Stabilizací dřevo prakticky zvěčníme. Bez ohledu na to, v jakém je stavu před procesem (suché, zchřadlé či napadené houbami). Za střídání velmi vysokého tlaku a podtlaku dochází k proniknutí speciální pryskyřice do celého objemu špalíku. Následnou polymerací dojde k stabilizování dřeva. Stabilizační pryskyřice se navíc může barvit speciálními pigmenty. Zpracované dřevo tak můžete ozvláštnit netradičním zbarvením. Stabilizované dřevo, má velmi výborné vlastnosti. Nepřijímá vodu, je velmi stálé za nízkých i vysokých teplot, výborná a snadná opracovatelnost, velmi snadné leštění do vysokého lesku. Dřevo nepraská a odolává různým kyselinám a rozpouštědlům. Dřevo si i po delším používání ponechá svou krásnou kresbu.

Pro naše nože jsou vybírány nerosty, které mají užasnou kresbu letokruhů a společně s pigmentem tak krásně vyniknou. Střenka je doplněna o mosazné kroužky a vznikne tak praktická a luxusní střenka nože.5

ČEPEL

10Cr15CoMov má průměrnou tvrdost 59 až 62 HRc. Od kuchyňského nože vyrobeného z 10Cr15CoMoV můžete očekávat vynikající vlastnosti. Očekávat něco jiného by nebylo dobré, protože 10Cr15CoMoV je jako ekvivalent VG-10 za mnohem dostupnější cenu. Nože z oceli 10Cr15CoMoV budou efektivně řezat po dlouhou dobu. Ostření nožů z 10CR15CoMoV je třeba cca dvakrát ročně, záleží ale na četnosti použití. Nožová ocel 10Cr15CoMoV neuvěřitelně dobře odolává korozi. Jeho schopnost odrazit rezivění je jedním z hlavních důvodů jeho popularity. Tato ocel má ve svém složení více než dostatek chromu, aby byla klasifikována jako nerezová ocel. Nerezaví ani neoxiduje, jak by potenciálně mohla uhlíková ocel. Má také dostatek manganu ke snížení jeho křehkosti. Po temperování se ocel 10Cr15CoMoV stává houževnatější. Temperování je proces tepelného zpracování, který zmírňuje vnitřní pnutí a minimalizuje nadměrnou křehkost. Je dostatečně tvrdý a stejně odolný vůči nárazům. Všechny čepele jsou ručně broušeny.

CEPEL text

Dárkové balení

Každý nůž je v samostatném dárkovém balení.

 baleni

 

Jak se starat o naše nože

  • Nikdy nůž nedávejte do myčky!!!
  • Nesekejte tvrdé předměty (kosti, zmrzlé potraviny atd.)
  • Pozor před nárazy (napři.: pád na dlažbu).
  • Není vhodný na otevíraní konzerv, piva a jiného páčení.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: