Kiritsuke damaškový nůž White & silvery 8"
Kód: 72Detailní popis produktu
Kiritsuke damaškový nůž White & silvery 8"
Kiritsuke znamená „rozřezaný“. Nůž s jednoduchým zkoseným ostřím je všestranný, lze jej použít k provádění několika úkonům, které obvykle vykonávají Usuba (nůž na zeleninu) a Yanagi (nůž na porcováni ryb). Protože se však v podstatě jedná o kombinaci dvou nožů, které bylo vyvinuty pro odlišné úkoly, má univerzální využití a je třeba zručnosti uživatele. Ve skutečnosti je v mnoha japonských restauracích smí používat pouze šéfkuchař, proto je Kiritsuke s jednoduchým zkosením často považován za symbol odbornosti a postavení nebo seniority.
Použití:
- Porcování masa
- Filetování ryb
- Krájení ovoce a zeleniny
- Sekání bylinek
Pakkawood
Co je tedy pakkawood? Pakkawood označuje vysoce kvalitní dřevo, které bylo leštěno a namořeno, poté napuštěno pryskyřicí, díky čemuž je vodotěsné, odolné proti opotřebení, trvanlivější a živější.
Pakkawood je díky své odolné povaze úžasný materiál pro různé produkty a řemeslníci jsi pakku znovu a znovu vybírají pro své vysoce kvalitní nože. Proč? Rukojeť pakka je to nejlepší z obou světů. Je to 100% přírodní, soustružené, leštěné a mořené dřevo. Má trvanlivost a voděodolnost, kterou kuchaři potřebují. Díky tomu se perfektně hodí k noži, který je krásný i funkční.
Možná se divíte, proč je pakkawood lepší alternativou k obyčejné dřevěné rukojeti. Nejde jen o výdrž nebo vzhled. Je to také o pocitu. Pravá kresba dřeva a tvarování rukojeti pakka umožňuje maximální kontrolu v kuchyni. Bezpečně drží čepel. Obyčejná dřevěná rukojeť je náchylná k uvolnění. Kromě toho jsou běžné dřevěné rukojeti porézní, což znamená, že mohou hostit všechny druhy bakterií, které se při mytí ani nedostanou ven.
ČEPEL
10Cr15CoMov má průměrnou tvrdost 59 až 62 HRc. Od kuchyňského nože vyrobeného z 10Cr15CoMoV můžete očekávat vynikající vlastnosti. Očekávat něco jiného by nebylo dobré, protože 10Cr15CoMoV je jako ekvivalent VG-10 za mnohem dostupnější cenu. Nože z oceli 10Cr15CoMoV budou efektivně řezat po dlouhou dobu. Ostření nožů z 10CR15CoMoV je třeba cca dvakrát ročně, záleží ale na četnosti použití. Nožová ocel 10Cr15CoMoV neuvěřitelně dobře odolává korozi. Jeho schopnost odrazit rezivění je jedním z hlavních důvodů jeho popularity. Tato ocel má ve svém složení více než dostatek chromu, aby byla klasifikována jako nerezová ocel. Nerezaví ani neoxiduje, jak by potenciálně mohla uhlíková ocel. Má také dostatek manganu ke snížení jeho křehkosti. Po temperování se ocel 10Cr15CoMoV stává houževnatější. Temperování je proces tepelného zpracování, který zmírňuje vnitřní pnutí a minimalizuje nadměrnou křehkost. Je dostatečně tvrdý a stejně odolný vůči nárazům. Všechny čepele jsou ručně broušeny.
Dárkové balení
Každý nůž je v samostatném dárkovém balení.
Jak se starat o naše nože
- Nikdy nůž nedávejte do myčky!!!
- Nesekejte tvrdé předměty (kosti, zmrzlé potraviny atd.)
- Pozor před nárazy (napři.: pád na dlažbu).
- Není vhodný na otevíraní konzerv, piva a jiného páčení.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.