Kiritsuke damaškový nůž White 8"
Kód: 185Detailní popis produktu
Kiritsuke damaškový nůž White 8"
Kiritsuke znamená „rozřezaný“. Nůž s jednoduchým zkoseným ostřím je všestranný, lze jej použít k provádění několika úkonům, které obvykle vykonávají Usuba (nůž na zeleninu) a Yanagi (nůž na porcováni ryb). Protože se však v podstatě jedná o kombinaci dvou nožů, které bylo vyvinuty pro odlišné úkoly, má univerzální využití a je třeba zručnosti uživatele. Ve skutečnosti je v mnoha japonských restauracích smí používat pouze šéfkuchař, proto je Kiritsuke s jednoduchým zkosením často považován za symbol odbornosti a postavení nebo seniority.
Použití:
- Porcování masa
- Filetování ryb
- Krájení ovoce a zeleniny
- Sekání bylinek
ABS
ABS je zkratka pro Akrylonitril Butadien Styren – relativně nový pevný plastový materiál.
ABS plast se vyznačuje mimořádnou pevností a houževnatostí, vykazuje vysokou odolnost vůči nárazům a tlakovým rázům (a to i za nízkých teplot), odolnost vůči šíření trhlin a vůči oděru. Také dobře odolává nepříznivým povětrnostním vlivům i UV záření. Díky jeho chemické odolnosti plastu nevadí soli, naopak koncentrované kyseliny, silné alkálie, organická rozpouštědla a aromatické uhlovodíky mu mohou uškodit. ABS je nenasákavý a zdravotně nezávadný. Styren dodává plastu lesklý a nepropustný povrch. Polybutadien je kaučukovitá látka a poskytuje ABS pružnost i při nízkých teplotách.
ABS plast se využívá pro výrobu rukojetí outdoorových nožů s pevnou čepelí i střenek pro nože s full tang konstrukcí a nože zavírací, vyrábí se z něj také velmi pevná a odolná pouzdra pro tyto nože, dále rukojeti pracovních nožů, rukojeti kleští, multitoolů i rukojeti kuchyňských nožů.
Avšak pro svou pevnost i další výborné užitné vlastnosti se materiál uplatňuje v mnoha dalších oblastech.
ČEPEL
10Cr15CoMov má průměrnou tvrdost 59 až 62 HRc. Od kuchyňského nože vyrobeného z 10Cr15CoMoV můžete očekávat vynikající vlastnosti. Očekávat něco jiného by nebylo dobré, protože 10Cr15CoMoV je jako ekvivalent VG-10 za mnohem dostupnější cenu. Nože z oceli 10Cr15CoMoV budou efektivně řezat po dlouhou dobu. Ostření nožů z 10CR15CoMoV je třeba cca dvakrát ročně, záleží ale na četnosti použití. Nožová ocel 10Cr15CoMoV neuvěřitelně dobře odolává korozi. Jeho schopnost odrazit rezivění je jedním z hlavních důvodů jeho popularity. Tato ocel má ve svém složení více než dostatek chromu, aby byla klasifikována jako nerezová ocel. Nerezaví ani neoxiduje, jak by potenciálně mohla uhlíková ocel. Má také dostatek manganu ke snížení jeho křehkosti. Po temperování se ocel 10Cr15CoMoV stává houževnatější. Temperování je proces tepelného zpracování, který zmírňuje vnitřní pnutí a minimalizuje nadměrnou křehkost. Je dostatečně tvrdý a stejně odolný vůči nárazům. Všechny čepele jsou ručně broušeny.
Dárkové balení
Každý nůž je v samostatném dárkovém balení.
Jak se starat o naše nože
- Nikdy nůž nedávejte do myčky!!!
- Nesekejte tvrdé předměty (kosti, zmrzlé potraviny atd.)
- Pozor před nárazy (napři.: pád na dlažbu).
- Není vhodný na otevíraní konzerv, piva a jiného páčení.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.