Guyto damaškový nůž Japan 9,2"

Kód: 80
1 450 Kč
Skladem

Japonská obdoba  šéfkuchaře nože, díky menšímu úhlu broušení lépe proniká krájenými materiály hřbet nože a ostří se zužují do špičky pro všestranné využití – krájení, čištění masa, ovoce a zeleniny.

 

Fotografie je pouze ilustrační. Barva rukojeti se liší podle aktuální nabídky.

Detailní informace

Doprava zdarma
Doprava zdarma
K objednávce nad 900 Kč

Detailní popis produktu

Guyto damaškový nůž Japan 9,2"

5_1

Gyuto je japonská verze klasického evropského šefkuchařského nože. Nože Gyuto byly původně navrženy pro krájení větších kusů hovězího masa, odtud také pochází jejich název – doslova znamená „kravský meč“. Je to skutečný víceúčelový nůž, který dokáže vykonávat širokou škálu úkolů. Lze jej použít s řadou různých technik řezání a je vhodný pro krájení velké většiny masa, ryb, zeleniny a ovoce.

Špičatá špička čepele Gyuto slouží pro přesné řezy nebo práci ve stísněných prostorách. Relativně plochá patní část čepele je vynikající pro sekání (technika, kdy se jídlo krájí, seká kolébáním ostří nože od špičky k patě během řezání). Je také dostatečně vysoký, aby poskytoval dobrý povrchový kontakt s klouby při „sekání poklepáním“ středem nebo špičkou čepele.

Čepel japonského gyuta je typicky tenčí a lehčí než čepel západního „kuchařského nože“. Bod rovnováhy gyuta má tendenci být o něco více vpředu ke špičce. Díky kombinaci těchto vlastností je Gyuto extrémně agilní a přesný při používání.

Použití:

  • Porcování masa
  • Filetování ryb
  • Krájení na tenké plátky
  • Krájení ovoce a zelenin a sekání bylinek

 Guyto

 

Stabilizované dřevo

Stabilizací dřevo prakticky zvěčníme. Bez ohledu na to, v jakém je stavu před procesem (suché, zchřadlé či napadené houbami). Za střídání velmi vysokého tlaku a podtlaku dochází k proniknutí speciální pryskyřice do celého objemu špalíku. Následnou polymerací dojde k stabilizování dřeva. Stabilizační pryskyřice se navíc může barvit speciálními pigmenty. Zpracované dřevo tak můžete ozvláštnit netradičním zbarvením. Stabilizované dřevo, má velmi výborné vlastnosti. Nepřijímá vodu, je velmi stálé za nízkých i vysokých teplot, výborná a snadná opracovatelnost, velmi snadné leštění do vysokého lesku. Dřevo nepraská a odolává různým kyselinám a rozpouštědlům. Dřevo si i po delším používání ponechá svou krásnou kresbu.

Pro naše nože jsou vybírány nerosty, které mají užasnou kresbu letokruhů a společně s pigmentem tak krásně vyniknou. Střenka je doplněna o mosazné kroužky a vznikne tak praktická a luxusní střenka nože.5

ČEPEL

10Cr15CoMov má průměrnou tvrdost 59 až 62 HRc. Od kuchyňského nože vyrobeného z 10Cr15CoMoV můžete očekávat vynikající vlastnosti. Očekávat něco jiného by nebylo dobré, protože 10Cr15CoMoV je jako ekvivalent VG-10 za mnohem dostupnější cenu. Nože z oceli 10Cr15CoMoV budou efektivně řezat po dlouhou dobu. Ostření nožů z 10CR15CoMoV je třeba cca dvakrát ročně, záleží ale na četnosti použití. Nožová ocel 10Cr15CoMoV neuvěřitelně dobře odolává korozi. Jeho schopnost odrazit rezivění je jedním z hlavních důvodů jeho popularity. Tato ocel má ve svém složení více než dostatek chromu, aby byla klasifikována jako nerezová ocel. Nerezaví ani neoxiduje, jak by potenciálně mohla uhlíková ocel. Má také dostatek manganu ke snížení jeho křehkosti. Po temperování se ocel 10Cr15CoMoV stává houževnatější. Temperování je proces tepelného zpracování, který zmírňuje vnitřní pnutí a minimalizuje nadměrnou křehkost. Je dostatečně tvrdý a stejně odolný vůči nárazům. Všechny čepele jsou ručně broušeny.

CEPEL text

Dárkové balení

Každý nůž je v samostatném dárkovém balení.

 baleni

 

Jak se starat o naše nože

  • Nikdy nůž nedávejte do myčky!!!
  • Nesekejte tvrdé předměty (kosti, zmrzlé potraviny atd.)
  • Pozor před nárazy (napři.: pád na dlažbu).
  • Není vhodný na otevíraní konzerv, piva a jiného páčení.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: