Damaškový nůž Nakiri Iron Wood + Abalone shell

Kód: 242
2 490 Kč
Skladem

Luxusní masivní Nakiri z damaškové oceli doplněna o fragmentem subfosilní mušle (Abalone Shell) zakončení mosaznou záštito.

Detailní informace

Doprava zdarma
Doprava zdarma
K objednávce nad 900 Kč

Detailní popis produktu

Damaškový nůž Nakiri Iron Wood + Abalone shell

Damaškový nůž Nakiri Iron Wood + Abalone shell 1

Nakiri, je vyroben z nerezové damaškové oceli 89 vrstev a se středovou řeznou částí (sendvič) z 10Cr15CoMoV eqivalet k VG10 o tvrdosti 60+-1HRC. Krásně tvarovaná rukojeť je vyrobena z Arozonského železného dřeva - Ironwood a fragmentem subfosilní mušle (abalone shell) zakončení mosaznou záštitou!!!

 

Specifikace:

Celková délka: 32,5 cm

Délka čepele: 20,5 cm

Délka rukojeti: 12 cm

Tloušťka: 0,27 cm

Materiál čepele: 10Cr15CoMoV

Tvrdost: 60HRC 

 

 

Střenka 

Rukojeť je vyrobena z Arozonského železného dřeva - Ironwood a fragmentem subfosilní mušle (Abalone Shell) zakončení mosaznou záštitou!!!

Rukojet

ČEPEL

10Cr15CoMov má průměrnou tvrdost 60 až 61 HRc. Od kuchyňského nože vyrobeného z 10Cr15CoMoV můžete očekávat vynikající vlastnosti. Očekávat něco jiného by nebylo dobré, protože 10Cr15CoMoV je jako ekvivalent VG-10 za mnohem dostupnější cenu. Nože z oceli 10Cr15CoMoV budou efektivně řezat po dlouhou dobu. Ostření nožů z 10CR15CoMoV je třeba cca dvakrát ročně, záleží ale na četnosti použití. Nožová ocel 10Cr15CoMoV neuvěřitelně dobře odolává korozi. Jeho schopnost odrazit rezivění je jedním z hlavních důvodů jeho popularity. Tato ocel má ve svém složení více než dostatek chromu, aby byla klasifikována jako nerezová ocel. Nerezaví ani neoxiduje, jak by potenciálně mohla uhlíková ocel. Má také dostatek manganu ke snížení jeho křehkosti. Po temperování se ocel 10Cr15CoMoV stává houževnatější. Temperování je proces tepelného zpracování, který zmírňuje vnitřní pnutí a minimalizuje nadměrnou křehkost. Je dostatečně tvrdý a stejně odolný vůči nárazům. Všechny čepele jsou ručně broušeny.

 

Dárkové balení

Každý nůž je v samostatném dárkovém balení.

 

 

Jak se starat o naše nože

  • Nikdy nůž nedávejte do myčky!!!
  • Nesekejte tvrdé předměty (kosti, zmrzlé potraviny atd.)
  • Pozor před nárazy (napři.: pád na dlažbu).
  • Není vhodný na otevíraní konzerv, piva a jiného páčení.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: